KLASİK SANATLAR KÜLTÜRÜ

Klasik sanatlar kültürü, klasik dönem sanatının her alanında estetik bir üslupla, sanat ve sanatkârlarıyla toplumda önemli bir değere sahiptir. Bu kültür, aklın edindiği bilgilerle, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden ayırt ederek tasarım gücünü ortaya koyar.

Toplumların farklı coğrafi alanlarda gerçekleştirdiği yetenek ve alışkanlıklar klasik sanatlar kültürünün özünü oluşturmuştur.

 

Kur-an-ı Kerim'in deri üzerine yazılması ile başlayan hat, tarihi konuların, dini hikâyelerin, savaşların anlatıldığı minyatür, baskı tekniğiyle ve altın yaldızlarla süslenen ciltçilik, sır altında Osmanlıya özgü kırmızı rengin kullanılmasıyla çini, sayfa düzenini belirten altın suyu veya varaklarla işlenen tezhip, ahşap oyma, resim, dokuma ve mozaik gibi el sanatlarıyla, klasik sanatlar kültürümüz geçmişte olduğu gibi bugün de zevk ve beğeniler doğrultusunda bezeme anlayışının ortaya çıkmasında etkili olmuştur.

 

Klasik sanatlar kültürü, anlatım diliyle belirli kalıplarla düzenlenmiş, her biri değişik kaynaklardan derlenerek uzmanlarımız tarafından anlatılmaktadır.

 

 

 

 

 

KLASİK SANATLAR KÜLTÜRÜ Hocalarımız