UNESCO

Klasik Sanatlar Derneği; Anadolu insanının sahip olduğu klasik sanatlar olarak bilinen Hüsn-i Hat, Tezhip, Ebru, Minyatür, Katı’ Naht, Edirnekâri, Kalemişi, Kakma, Cilt, Çini, Seramik, Halı, Kilim, Kündekâri ve bunların yanında Bilimsel Bitki Çizimi, Resim, Yağlıboya, Suluboya, Karakalem gibi sanatlarımızın nitelikli eğitim ve üretimini sağlamak, geliştirmek, yaygınlaştırmak, desteklemek, kamuoyunda da bu sanatlara olan ilgiyi artırıp doğru bir şekilde yeni nesillere taşınmasını sağlamayı amaç edinmiştir.

Sanatkârlar arasında tarafsız, seviyeli, nitelikli eğitim, bilim, kültür  ve sanat faaliyetleri yürüttüğümüz gibi, sanatkâr ve sanatseverlerin kurumumuzda buluşmalarını da sağlayarak desteklemek ve sanatlarımızın gerçek manadaki amacına, değerine nitelik kazandırarak hizmet etmekteyiz.

Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Klasik Sanatlar Derneği,   faaliyetlerini uluslararası kabul görmüş standartlara, kurallara ve ilkelere dayanan bir program çerçevesinde gerçekleştirmiştir. Faaliyetlerimiz,  Birleşmiş Milletler Teşkilatı'na bağlı eğitim, bilim ve kültür kurumu UNESCO tarafından dört yıl boyunca takip edilmiş ve kurumumuz akredite edilmiştir.

Bu akreditasyonu birlik, beraberlik ve tarafsızlıkla karşılıklı  destek sağlayan siz sanatkâr ve sanatseverler ile elde ettik. 

Kurumumuza  verilen bu payenin hep beraber muhafaza ettirilerek devam etmesi, maddi ve manevi paydaşları olmanız dileğimizle. Katkı ve desteklerinizden dolayı teşekkürlerimizi arz ederiz.

(Akreditasyon; bir sanatın, hizmetin veya ürünün yetkili ve ehil kişiler tarafından nitelikli olarak sunulmasını ifade eden bir terimdir.)